Örökerdő kezelési tervek készítése - választható kiegészítő képzés

2021.03.18.
örökerdő képzés

Az Országos Erdészeti Egyesület Örökerdő Szakosztálya a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya által akkreditált, választható kiegészítő képzést szervez 2021. április 22-én (online) a felsőfokú képesítéssel rendelkező szakszemélyzet részére.

A képzés célja az örökerdő kezelési tervek készítésének, az örökerdő-gazdálkodás erdődinamikai alapjainak bemutatása, az ehhez szükséges ismeretek átadása. A 2020-ban életbe lépett rendeletek (13/2020. /IV. 8./ AM r. és a 77/2020. /III. 31./ Korm. r.) következtében e terveket az erdőgazdálkodónak az örökerdő üzemmódra történő átálláshoz, továbbá a körzeti erdőtervezéshez - az erdőgazdálkodói javaslatok részeként - be kell nyújtani. A tervek elkészítése nem bonyolult, azonban mégis újfajta megközelítést feltételez, mely szokatlan a vágásos üzemmód talaján kialakult gazdálkodói gyakorlathoz képest. Ebben segít a 4 órás online képzés, melynek eredményeként a gazdálkodók a kezelési tervek elkészítését elsajátíthatják. A képzés 10 kreditpontot jelent a résztvevőknek, tematikája az NFK Erdészeti Főosztályának honlapjáról a szakszemélyzeti képzéseknél, és erről az oldalról is letölthető.

A jelentkezők részére előzetes regisztráció szükséges, regisztrálni csepanyi.peter [at] pprt.hu e-mail címen kell (név, cím, szakszemélyzeti azonosító kód, költségviselő név, cím, adószám vállalkozások esetén, számlaszám). A képzés díja az Országos Erdészeti Egyesületnek fizetendő a kiállított számla kézhezvételét követően, az Egyesület K&H Banknál vezetett 10200830-32310126-00000000 számú bankszámlájára. Az így befolyt összeg részben az Egyesület, részben az Örökerdő Szakosztály működésének finanszírozását fogja szolgálni. A képzés alapdíja bruttó 5000 Ft/fő, OEE tagoknak 3000 Ft/fő, Örökerdő Szakosztály tagoknak 2000 Ft/fő.

A regisztráció akkor érvényes, ha a részvételi díj átutalása megtörtént. A regisztráció folyamatának lebonyolítása érdekében a jelentkezéseket kérjük április 10-ig küldjék meg a fenti e-mail címre. A jelenlét igazolása személyes részvétellel, a ZOOM-ba - a regisztrációban megadott névvel és szakszemélyzeti azonosító kóddal - történő bejelentkezéssel (személyt azonosítható módon!) érvényesül. A részvétel az előadás teljes tartalmára kötelező!